Hallo

Panzanella Salade

Haal de zomer nog een keer in huis met deze frisse panzanella salade met ansjovis en kappertjes. Deze salade is snel en makkelijk te maken. De Sauvignon Blanc past hier perfect bij.

Ingrediënten: 
  • 1 oud brood of een hele focaccia of ciabatta
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 rode uien
  • 3 stuks ansjovis filets
  • 1 bos basilicum
    • Dressing:
    • 5 eetlepels goede olijfolie
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • Peper/zout
Bereidingswijze: 
  • Maak eerst van de olie en azijn een lekkere dressing en zet die weg
  • Scheur het brood in gelijkmatige kleine stukken en rooster ze goudbruin in een oven voor ongeveer 4 minuten op 180 graden
  • Snijd de rode uien in halve ringen en de tomaten in parten en houd deze nog even apart
  • Meng het brood in een kom met de tomaat, rode ui en de stukjes ansjovis en maak het geheel aan met de dressing
  • Vlak voor het serveren de blaadjes basilicum toevoegen en nog een keer goed mengen en houd een paar blaadjes achter om de salade te garneren
  • In deze salade kun je natuurlijk van alles in doen wat jij lekker vindt denk aan gegrilde paprika of groen asperges zolang het brood er maar in blijft
  • Geniet van het gerecht met een koud glas Gallo Sauvignon Blanc!

Geen 18, geen alcohol

Please Verify Your Age

Is het al tijd voor wijn? Zeg hallo tegen Gallo!
Door gebruik te maken van deze website geef je aan dat je de minimale leeftijd voor alcoholconsumptie in het land waar deze site wordt gebruikt hebt bereikt.

Vul alsjeblieft je geboortedatum in

Oh nog één ding! Deze website maakt gebruik van cookies. Door onze site te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.

Error message

Als je jonger bent dan de minimum leeftijd voor alcoholconsumptie dan moeten we helaas afscheid nemen, sorry!