Hallo

Beef Wellington

Probeer de klassieker Beef Wellington! Een heerlijk recept voor een uitgebreide maaltijd met vrienden, familie of tijdens de feestdagen! Combineer dit recept met de Merlot en je kunt aan tafel!

Ingrediënten: 
  • 600 gram ossenhaas
  • 25 gram boter
  • 250 gram champignons
  • 100 gram parmaham
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 eetlepel extra-virgin olijfolie
  • 3 eetlepels boter, gescheiden
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 grote sjallot, fijngesneden
  • Bloem
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • Peper/zout
Bereidingswijze: 
  • Bestrooi de ossenhaas met wat peper en zout. Goed inwrijven
  • Smelt het klontje boter en bak hierin de ossenhaas aan alle kanten snel bruin in ca 2 minuten per kant
  • Smeer de ossenhaas in met mosterd
  • Bak de champignons in de achtergebleven boter ca. 10 minuten
  • Hak de champignons fijn. Doe de champignonpuree terug in de pan en bak nog eens 10 minuten zachtjes in de pan
  • Leg een paar lagen plasticfolie op het aanrecht en leg daarop in een vierkant de plakken parmaham
  • Verdeel daarover de champignonpuree
  • Leg de ossenhaas erop en rol de parmaham met de champignonpuree er omheen. Draai het geheel strak op met behulp van de plasticfolie en leg in de koelkast voor zo’n 1 a 2 uur
  • Verwarm de oven voor op 180 graden C
  • Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van circa 3mm dik. Bestrijk de randen met eierdooier
  • Haal de ossenhaas uit het plasticfolie en pak hem als een cadeautje in het bladerdeeg
  • Snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg

Geen 18, geen alcohol

Please Verify Your Age

Is het al tijd voor wijn? Zeg hallo tegen Gallo!
Door gebruik te maken van deze website geef je aan dat je de minimale leeftijd voor alcoholconsumptie in het land waar deze site wordt gebruikt hebt bereikt.

Vul alsjeblieft je geboortedatum in

Oh nog één ding! Deze website maakt gebruik van cookies. Door onze site te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.

Error message

Als je jonger bent dan de minimum leeftijd voor alcoholconsumptie dan moeten we helaas afscheid nemen, sorry!